Arkiv

Ordet fritt

Tre dagar i Eskilstuna gav ny energi och ökande förhoppningarna om en framgång i valet.
ABF och Lo arrangerade under tre dagar Ordet Fritt i Eskilstuna, där träffades ABF anställda och Lo folk för att lyssna på intressanta talare, äta gott och utbytta åsikter och tankar. Det hela kryddades med en obarmhärtig sol som gav en mycket tryckande värme och många solbrända axlar.
Bland alla de samtal och meningsutbyten som skedde under dessa dagar kunde man tydligt höra att många hade en tydlig vänsterinriktning även om de närvarande Socialdemokratern hummande och försökte försvara de skenande lönerna och bonusarna för direktörer och statliga toppanställda. Detta försvar gick nu inte så bra utan väckte fler debatter om EU, pensionerna och den tynande solidariteten i samhället. Som Vänsterpartist blev man bara gladare för varje dag som gick och konstaterade att många av våra frågor inför valet delas av allt fler inom arbetarrörelsen.
Men slutsats blir att Vänsterpartiet skall fortsätta på den inslagena vägen och stå upp för sina ideal och idéer oavsett vad andra partier och media tycker. Det kommer att bli en hård valrörelse men med gott humör och mycket fotarbete kan vänstern göra ett mycket bra val.