Arkiv

och alliansen har misslyckats

Den senaste tidens rapportering om kommunens mycket dåliga ekonomi är inte någon större nyhet. Ingen trodde väl på allvar att den allians som lett Åtvidaberg under den senaste mandatperioden hade något verkligt intresse av att lösa de ekonomiska problemen.
Det stod ganska klart efter förra valet att denna mandatperiod inte skulle handla så mycket om politik utan mer om stora mäns ego. Personstrider hit och dit och en massa beslut som bara handlade om att djävlas och förstöra så mycket som möjligt. De som förlorade mest på den senaste mandatperioden var Åtvidabergs kommunmedborgare som kommer att få betala denna såpopera. Det är tragisk att man på fyra år inte åstadkommit någonting bra. Det har till och med gått så långt att Socialdemokraterna allierat sig med Moderaterna för att på alla sätt sänka den nu styrande alliansen alla försök att göra något åt det galopperande underskottet i socialnämnden. Men efter att stoppat alla förslag har man inte själv presenterat någonting alls. Denna politik har varit mycket kostsamför medborgarna, men de borde tänka på att de personliga prestige inte hör hemma i en kommunal politik. Vänsterpartiet i Åtvidaberg kommer troligen inte att ställa upp på någon kommande ”regnbågsallians” efter nästa val. Vi vill tvärtom se en tydligt politik som bygger på långsiktig ideologisk grund. Inte mängder av kompromisser som leder till en handlingsförlamad politik. Vi anser att Åtvidabergs ekonomska problem endast kan lösas med en handlingskraftig och konsekvent politik som kan förstås av såväl medborgarna som näringslivet.