Arkiv

Laglös

Trots de att den Franska regeringen ansåg sig tvingade att dra tillbaka den enormt dåliga lagen som gör unga rättslösa på arbetsmarknaden fortsätter de borgliga partierna i Sverige att driva frågan. Det är skrämmande att både Centern och KD anser detta vara en väg till fler jobb.
Det finns inga som helst belägg för att otrygghet leder till fler jobb, snarare tvärtom. Det skall bli intressant att under valrörelsen debattera dessa frågor med de borgliga i Åtvidaberg. Tänk att stå inför medborgarna och hävda att de skall förlora sina rättigheter och bli helt utelämnade åt arbetsgivarnas välvilja, och sedan tro att någon skall rösta på dem. Men borgarna har ju aldrig riktigt förstått att de har till uppgift att företrädda medborgarna, det är kanske därför de så sällan vinner ett val.