Arkiv

Polisen, den nya socialförvaltningen?

Man kan inte annat än undra över hur polisen skall hinna med att göra allt det som de olika partierna föreslår att de skall göra. Men när S anser att de skall hämta skolbarn till skolan har det väl gått lite väl långt.
Varför kan inte S förstå att det är orsakerna man skall lösa och inte symptomen. Att barn inte går till skolan kan bero på många olika saker men knappast är det en lösning att polisen hämtar dem, det är ju därför som den möjligheten avskaffade 1985. Innan S för fram dessa förvirrade åsikter så har ju Folkpartiet kommit med en lång rad märkliga förslag där ett är att lärare skall rapportera elevers religiösa åsikter till Säpo. Jag trodde i min enfald att Säpo sysslade med skydd av rikets säkerhet, när blev svenska skolelever en risk mot rikets säkerhet. Polisstaten väntar runt hörnet om vi inte är vaksamma och tar dessa partiers åsikter på allvar.