Arkiv

Rapport från DS (distriktsstyrelsen)

Under gårdagens möte med DS kom det fram att det är medvind i Vänsterpartiet. Samarbetet mellan riksdagsgrupp, partistyrelse och distrikt ser ut att fungera väl. Detta beror säkert på att vi har Emil Berg från Östergötland i partistyrselen och att han är väl medveten om vikten att skapa ett bra samarbete.
Den nya distriktsstyrelsen är väl representerad i de stora kommunerna men även de små har fått en betydande plats. Det känns extra bra att Kinda och Åtvidaberg finns med i styrelsen. Planeringen inför valet är i full gång och vi kommer att presentera flera spännande arrangemang framöver, märkligt nog ligger de mest spännande i Kinda.
Själv kommer jag nu att åka till Paris för att på lite närmare håll studera de pågående protesterna mot den nya lagen att ta bort anställningsskyddet för ungdomar upp till 26 år. Detta förslag har Centerna kopierat och tänker driva igenom i vårt land ifall de får makten. Med inspiration från våra franska vänner hoppas jag att vi skall kunna uppbåda kraft att stoppa detta mycket dåliga förslag innan det ens får komma upp i riksdagen.