Arkiv

Låna pengar?

Akut likviditetsbrist i kommunen trots att vi samtidigt får höra att allt går åt rätt håll. Frågan är vem som inte håller sig till sanningen helt och hållet.
I vilket fall som helst så råder det en viss brist på kontanter hos kommunen då man skall betala ut nio miljoner i pensioner under April månad. Alliansen har under det senaste kommunstyrelse mötet lagt fram ett förslag som innebär att man skall öka kommunens check kredit till 20 miljoner från 10 miljoner. Ett av kraven från SAP och Moderaterna var att Lars Rach skulle gå ut i tidningarna och ta tillbaka tidigare uttalanden om att ekonomin är bra i kommun. Vi från Vänsterpartiet avvaktar tillsvidare hur dessa politiska taktik spel skall utvecklas. För oss är det viktigast att de anställda får sina lönar samt att pensionerna betalas ut, och att använda detta som politiskt taktik tycker vi är fel.