Vänsterpartiet Åtvidaberg

Nu är det slut!

Så kom då det beslutet som vi inte ville ha. Moderaterna fick sin vilja fram att sälja det kommunala bostadsbolaget.

Det som gör mig mest bekymrad är att Socialdemokraterna helt utan protester gör som moderaterna vill. De ställer helt och hållet upp på den nyliberala tolkningen av vår värld. Man kan fråga sig varför Socialdemokraterna övergett sin egen ideologi? Men sannolikt finns det väldigt få riktiga Socialdemokrater i Åtvidaberg, och framför allt finns de inte i ledande ställning.

Nu är alltså vår allmännytta såld till privata intressen och därmed har man gett bort ett demokratiskt verktyg. Dessutom fick man betala för det, officiellt säger man att det bara blir en förlust på 15 miljoner kronor, men till det skall man lägga 5 miljoner för Falerum samt att den nya ägaren inte har samma underhållsbehov som man hade enligt Moderaterna. Enligt den nya ägaren finns det ett underhållsbehov på 40-60 miljoner medan Moderaterna hävdade att det var minst 100 miljoner kronor. Lägger man ihop allt detta så har kommunen gjort en mycket dålig affär. Vi medborgare i Åtvidaberg har förlorat ca 50 miljoner kronor. Dessa kommer naturligtvis vi att få betala.

Det vi fruktar mest nu är att Moderaterna med sitt stödparti Socialdemokraterna skall få fortsätta att göra Åtvidaberg fattigare genom ännu sämre affärer.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk