Vänsterpartiet Åtvidaberg

Dålig affär

Ännu en förlustaffär för Åtvidaberg. Majoriteten slår sig för bröstet men verkar ha tappat bort sig totalt.

Att sälja det kommunala bostadsbolaget är inte bara dåligt ur ekonomisk synvinkel utan även ur social och demokratisk synvinkel.
Rent ekonomiskt för man en förlustaffär på 15 000 000 kronor när man räknar med vad man får och hur mycket skulder man har. Denna beräkning är i sig helt felaktig eftersom man då skänker bort bolagets egna kapital. Dessutom har bolaget ett marknadsvärde i sig, det vill säga man kan ta betalt för att man har ett företagsnamn som uppfattas positivt av marknaden. (godwill) Nu har Moderaterna av ideologiska skäl beslutat sig för att sälja bolaget, man sätter inte ekonomin främst utan sätter sina egna politiska värderingar framför kommuninvånnarnas bästa. Hur de fått med sig Socialdemokraterna på detta kan man undra, Men socialdemokraterna i Åtvidaberg verkar helt ha glömt bort vad de står för, men förhoppningsvis kommer väljarna ihåg att S helt svikit sina väljare.
Att sälja bostadsbolaget är även en social och demokratisk förlust för Åtvidabergs medborgare. Med social bostadspolitik menar vi att ett kommunalt bolag kan och ska ta ett större socialt ansvar. Man kan tillsammans med socialtjänsten och äldreomsorgen skapa boende som ger mänskliga och ekonomiska vinster i den kommunala verksamheten. Alla människor kan i sitt liv drabbas av olika olyckor eller sjukdomar. En skilsmässa, en trafikolycka, ett förlorat jobb eller en psykisk sjukdom leder ofta till stora tragedier för människor. En kommun som har möjlighet att i egen regi hjälpa sina medborgare med ett anpassat boende är en bra kommun, att i en livskris behöva lita på privata alternativ är det nog ingen som vill. Vi har en gång lyckats avskaffa fattig Sverige, varför skulle vi då vilja införa det igen. Privata alternativ gör inget av godo, det är bara vinst som räkans.

Dela den här sidan:

Kopiera länk