Arkiv

Matematik i Skolan

Man säger att ungdomar har sämre betyg. Kan det bero på att matematikböckerna är gamla och att lärarna inte har rätt kunskaper.
Jag har upptäckt att på vissa skolor klagar lärarna över att Sverige är ett av dom länder med lägst betyg i matematik. Jag tror bestämt att det beror på att matematikböckerna är gamla och att lärarna inte har rätt kunskaper i ämnet. Det känns som om böckerna är gjorda för att man ska klara av dom, inte för att vi ska lära oss något. Det skapar vissa problem när vi kommer till gymnasiet för då är det viktigare att vi kan det. Jag tror också att detta är värre ute på landet än inne i städerna. I städerna används anorlunda böcker och lärarna har en annan kompetens.
Man borde göra böcker som lär oss något istället för att vi lätt ska klara av dom. Ge oss lärare som kan lära oss istället för att bara hjälpa oss genom den gamla boken som inte lär ut något.

/// Alexander Fjellström