Arkiv

Jobben

Alla partiet har arbete högt upp på dagordningen, men det är bara vänsterpartiet som verkligen lovar riktiga jobb.
Att i en valrörelse lova nya jobb är ingen nyhet. Arbete har sedan 30-talet varit en av de viktigaste frågorna. Det är likadant i denna valrörelse, men det finns en stor skillnad i år. Som enda parti säger Vänsterpartiet att man vill skapa 200 000 riktiga jobb inom offentlig sektor. För några månader sedan blev vi hånade för detta och alla påstod att vi levde i en dröm värld. Nu är det snart val och de andra partierna försöker övertrumfa dessa 200 000 jobb. Den stora skillnaden är att de inte lovar ett antal utan gömmer sig bakom olika åtgärder som skall göras innan jobben kommer till. Det ska sänkas arbetsgivaravgifter, skatter skall sänkas för de rika, a-kassa och sjukersättningar skall sänkas till långt under existensminimum, arbetsrätten skall bort med mera, med mera. Då kanske, någon gång i framtiden kan det bli några jobb. Nej det är bara tomma ord, det handlar om att knäcka arbetarrörelsen så att man kan tvinga människor till låglönejobb. Men McDonalds kan inte anställa alla. Vad Sverige behöver är en stark offentlig sektor som är en trygg och stabil motor i ekonomin. Vi behöver en starkt arbetsrätt sär de anställda känner trygghet och vågar utvecklas. Vad vi behöver är en stark och tydlig Vänsterpolitik.