Arkiv

Koppargården

Den 1 september 2006 övergår den kommunala verksamheten vid Koppargården till ett privat företag. Som tidigare skrivit på denna hemsida så är Vänsterpartiet emot detta helt och hållet. Den sociala verksamheten skall inte vara privat, människor är inga handelsvaror som man genom skattepengar skall göra vinst på.
Dessutom kan man starkt reagera på att det den numera inkompetens förklarade socialnämnden som drivit igenom detta. Det bådar inte gott, frågan är bara hur inkompetent det här avtalet är skrivet, troligen lär vi medborgare bli lika besvikna som när det gäller stallet och simhallen. Man undrar lite hur vår kära Allians tänkt sig när man upphandlar en sådan här viktig samhällsfunktion av ett företag som dessutom upprepade gånger fått allvarlig kritik riktad emot sig, missförhållandena inom äldreomsorgverksamhet som Carema driver ingen nyhet. Därmed inte sagt att de är sämre eller bättre än andra privata företag men naturligtvis måste vården bli sämre om man skall kunna göra vinst. Färre anställda som skall göra allt mer leder ofta till onödiga olyckor och tillbud. Vi hoppas verkligen att medborgarna i Åtvidaberg kommer ihåg när de röstar den 17 september hur Kopparparitet och Moderaterna tillsammans med de andra borgliga partierna säljer ut oss medborgare som handelsvaror till Privata lycksökare. En stark offentlig sektor skall ägas och drivas genom demokratiska beslut av och för medborgarna..