Arkiv

MUF och bidrag

I DN kunde man läsa en lite artikel om att MUF fått betala tillbaka en del av sina bidrag, man hade nämligen fuskat med medlemsantalet. Nu är det väl inte så att artikeln använder ordet fusk, det skulle ju ge negativa känslor.
Däremot skriver man att det var fusket förra våren som orsakade en kontroll, och i våras var ju inte MUF inblandat. När det väl handlar om MUF kallas det för ”luft i medlemssiffrorna”.
Det är intressant att se hur tidningen mycket skickligt använder sig av retoriken, att rapportera bidragsfusk utan att för den delen smutsa ner fuskaren. När det skrevs om ung vänster var tongångarna helt annorlunda.

En annan intressant fråga blir ju hur det blir ifall Moderaterna vinner valet, de är ju emot allt vad bidrag heter. Har de tänkt att ta bort bidragen till politiska partier och ungdomsförbund också? eller är det en helt annan form av bidrag som är samhällsnyttiga.