Arkiv

Investering leder till besparing

I ”Dagens ETC” kan man läsa att Uppsala kommun genom att byta lampor i gatbelysningen sparat upp till 60% av energikostnaderna.
Man bygge från 125 watts kvicksilverlampor till högtrycksnatriumlampor som behöver hälften så mycket energi. Detta ser vi som ett intressant åtgärd och man kan fundera över hur mycket Åtvidabergs kommun skulle spara på att göra en liknade åtgärd. På uppsala.se kan man läsa att kommunen genom den här energibesparingen har bromsat den kraftiga kostnadsutvecklingen för energi inom gatubelysningsområdet. Vänsterpartiet i Åtvidabergs ser detta som ännu ett bevis för att kloka investeringar leder till besparingar, detta borde den nuvarande alliansen i Åtvidaberg fundera över när man genomför den ena besparingen efter den andra som leder till ökade kostnader då man helt saknar insikt (kunskap) om vad ogenomtänkta besparingar leder till för konsekvenser. Ett gammala svensk ordspråk borde alliansen ta till sig ”skynda långsamt” vilket innebär att man skall tänka innan man gör något.