Arkiv

Förtroende

Det är lätt att vara kritisk, men svårare att komma med konstruktiv kritik. Trots att den kommunala politiken mer verkar handla om personliga motsättningar måste alla politiska aktörer inse att det faktiskt är Åtvidabergs bästa som gäller.
Det får inte handla arvoden som kanske har betalats ut felaktigt men där den ansvarige skyller på någon obestämd person. Det får inte heller handla om personer som blir avsatta från sina uppdrag trots att alla vet att det inte är giltigt. Det får inte handla om försäljningar som sker till mer eller mindre skumma privata intressen och som sedan blir en pinsam följetong. Det ska inte handla om allianser där partier och personer hoppar av åt alla håll och kanter så att medborgarna till slut inte har en aning om vem som styr vad och varför.

Att få ett politiskt förtroendeuppdrag handlar om just förtroende. Detta förtroende måste man som politiker förvalta och vårda på ett seriöst och moraliskt sätt. Om det blir så att medborgarna tappar förtroendet för den representativa demokratin vet ingen vad som händer i samhället. Människor som tappar tron på dem de ger sitt förtroende tar till andra metoder för att hävda sina intressen. Detta kan ta sig uttryck i svartarbete, skattefusk, kriminalitet eller rent revolutionära metoder. Även om man som politiker har helt olika ideologiska utgångspunkter så verkar vi under samma demokratiska spelregler och förtroende från väljarna. Vi inom Vänsterpartiet uppmanar nu alla politiker och partiet i Åtvidaberg att ta hand som det förtroendet och lägga alla personliga smågnabb åt sidan och visa att vi är mogna det politiska uppdraget, låt medborgarna se att vi vill Åtvidabergs kommuninvånare det bästa även om det av ideologiska orsaker ser olika ut.