Arkiv

Konsten att spara sig till kostnader

Ännu en gång kan man läsa i Corren om ganska dåliga och ogenomtänkta politiska beslut. Denna gång har man kommit på den ganska dåliga iden att laga all mat till skolor och äldreomsorg på samma ställe för att sedan transportera den kors och tvärs över kommen.
Dessa idéer kommer från kommuner som är större än Åtvidaberg och där man faktiskt kan göra besparingar, men det förutsätter att de enheter som skall ha maten ligger inom ganska korta avstånd. Men att införa detta i en kommun som Åtvidaberg är inte bra. Dessutom förlorar man en hel del då det gäller service och kvalitet. Besparingarna blir nästan alltid obefintliga, ofta händer det att hela lösningen blir dyrare än att ha tilllagning av mat ute på de enskilda enheterna. Att man sedan genom dessa beslut smygprivatiserar delar av skolans verksamhet och inom något år kommer att få betala mångdubbelt upp för verksamheten vill nog inte Kopparpartiet och Moderaterna tala högt om.