Arkiv

Jämförelser

Det är enorma löneskillnader i Sverige idag. Den 28 februari 2005 kunde man läsa att Ericssons VD tjänar lika mycket som 71 arbetare
Då, 2005 tyckte Ericssons styrelse att Svanberg var värd över 17 000 000 kronor i lön. Man kan undra om våra VDar har någon moral alls eller om girigheten har slagit över fullständigt.
Det som gör det hela ännu mer moraliskt tveksamt är att vi arbetare skall jämföra våra löner med andra länder, då gäller det att jämföra med de som tjänar minst. När det gäller att jämföra VDs löner så jämför man med de som tjänar mest. Jag tror det är dags att vi arbetare säger ifrån och kräver att få jämföra våra svenska arbetarlöner med de arbetare som tjänar mest i vår omvärld, jag är övertygas om att vi kommer att bli förvånade då vi upptäcker att vi inte tjänar mest i världen.