Vänsterpartiet Åtvidaberg

Stressigt värre!

Det finns inga pengar till vare sig äldreomsorg eller skola, inte till någonting positivt faktiskt. Detta har vi hört till leda. Det blir då lite förvånande när man får ta del av Banverkets utredningar angående tåget mellan Åtvidaberg och Västervik. Man kommer helt lugnt fram till att varje minut förkortad restid kostar 100 000 000 kronor (100 miljoner)
Frågan man kan ställa sig är varför? Vem har så bråttom att det är värt 100 miljoner kronor av våra skattepengar per minut, dessutom är det ett stort problem ifall man skulle stanna vid stationerna så att resenärerna kan komma på tåget. Man slutar aldrig att förvånas över de tjänstemän som tar fram dessa förslag. Det är bra om det går fort mellan Västervik-Åtvidaberg-Linköping för att människor skall kunna pendla smidigt och miljövänligt till sina arbeten. Men efter fler år av pendling så har jag konstaterat att det bästa vore om de kunde få tågen att komma fram itid efter dagens tidtabell. Tåget mellan Västervik och Linköping känns som en lottning, ibland kommer tåget ibland inte, vissa dagar har det även kommit itid. Ännu viktigare än att komma några minuter tidigare hit eller dit vore att tågen gick lite oftare så att man fick större möjlighet att åka tåg.
Vi uppmanar alla som åker tåg eller funderar på att åka tåg, att ta del av banverkets utredningar och fundera över vad som är viktigast. Att kunna komma på tåget eller att det susar förbi i en svindlande hastighet.
Som ordförande för Vänsterpartiet i Åtvidaberg kommer jag att jobba för att man förbättrar tågtätheten och att fler får möjlighet att komma på tåget, det vill säga att man använder de stationer som finna längst spåret. Om det är någon enstaka person som får en livskris av att det tar fem minuter längre tid att komma hem så uppmanar vi den personen att skippa ekonomi nyheterna på TV så har man fått igen de fem minuterna, dessutom blir man lyckligare av att inte vet hur aktierna man inte äger stiger i värde.

Prova denna länk till banverket

Dela den här sidan:

Kopiera länk