Arkiv

Politisk Anarki

Det börjar likna anarki eller polsk riksdag inne i Åtvidabergs kommunhus. Osämjan tar sig former som gör det hela till en patetisk såpopera. Att Kopparpartiet helt har tappat kontrollen är tydligt och Moderaterna verkar även de förlorat kontakten med verkligheten.
De grälar och beter sig som griniga småbarn. Det är en skrämmande tanke att dessa personer skall styra en kommun som är i desperat behov av en fast och tydlig ledning för att kunna komma ur sina problem. Helt klart är att det inte kan fattas några genomtänkta beslut som de håller på nu. Dessutom är det bara månader kvar till valet och att då hålla på och bråka om positioner verkar helt galet. I september 2006 kommer väljarna att lägga sina röster och då kommer med stor säkerhet den politiska kartan att se helt annorlunda ut. Vi från Vänsterpartiet i Åtvidaberg kommer under januari att börja presentera vilken politik vi vill föra i Åtvidaberg. Den 5-8 januari har Vänsterpartiet sin kongress och Åtvidaberg har en representant på plats för att föra fram de små kommunernas intressen. På kongressen kommer även det centrala valpogrammet att beslutats, detta centrala program tillsammans med det regionala för östergötland kommer att vara stommen för vårt lokala valprogram. De lokala frågor som vi kan se idag handlar om fritidsgården och om simhallen. Andra frågor kommer att handla om de kommunala bidragen till föreningsliv och folkbildningen, som vi anser behöver ökat stöd för att skapa en positiv och aktiv kommun som många människor vill bo i. Skolan är en av de områden där vi kommer att fortsätta driva våra tankar som vi presenterade i samband med budgeten. Kort handlar det om att satsa fler miljoner för att alla elever skall lämna grundskolan med godkända betyg och en större möjlighet att få arbete.