Arkiv

Kvinnovåld

Så kunde vi läsa det i Corren, det som vi hoppades inte skulle kunna hända i en mindre kommun som Åtvidaberg. En 12-årig flicka i Åtvidaberg har anmält att hon våldtagits under lördagskvällen. En misstänkt gärningsman är hämtad till förhör men överfallet har redan skett och flickan har blivit kränkt
Som medmänniska blir man bestört och funderar över vad det är för samhälle vi lever i. Vi måste få ett stopp på kvinnovåldet i alla dess skepnader. Det finns inga ursäkter för att våldföra sig på andra, inga ursäkter för att slå eller kränka andra människor, det finns inga ursäkter för att förnedra eller marginalisera andra människor. Tillsammans måste vi säga ifrån och tydligt visa att vi inte accepterar detta beteende någonstans. Inte i hemmet, inte på arbetet, inte i skolan, inte någonstans. Alla människor har rätt att känna sig trygga och respekterade.

Frågan om överfallet på flickan i Åtvidaberg visar ytterligare än gång att vårt önskemål om feministiskt självförsvar i skolan är viktigt. (se tidigare artikel). Vänsterpartiet i Åtvidaberg kommer att skynda på och lämna in en motion till kommunfullmäktige om att detta genomförs årligen i alla Åtvidabergs skolor.

Per-Johan Fjellström
Ordförande