Arkiv

Feministiskt självförsvar

Tre av fyra tjejer mellan 15-16 år är rädda för att gå ut själva på kvällarna, enligt en undersökning på undomssajten Lunarstorm. Detta är en otroligt hög siffra, ingen skall vara rädd för att gå ut i vårt samhälle. Trots detta är våldet mot tjejer och kvinnor ett enormt samhällsproblem som vi måste våga göra något åt
Ett steg är att införa feministiskt självförsvar som ett obligatoriskt ämne i högstadiet och gymnasiet. Detta kan stärka unga tjejers tro på sig själva samt ge dem insikt i hur de skall agera vid våld eller våldtäktsförsök. Vänsterpartiet i Åtvidaberg kommer att lämna in en motion som kräver att kommunen gör en seriös kartläggning om kvinnovåldet i Åtvidabergs kommun och att feministiskt självförsvar införs som obligatoriskt ämne för högstadiet och gymnasiet från och med höstterminen 2005.

Per-Johan Fjellström
Ordförande